Mijn eerste dag in Genua
13 januari 2019 - Genua, Italië
Na bijgekomen te zijn van het reizen van gisteren, via heerlijk slapen op mijn nieuwe kamer, was het vandaag tijd voor mijn eerste dag in Genua.
De dag begon al goed met een heerlijke Genua'se specialiteit, focaccia. Voor de mensen die het niet kennen: het is een soort plat rechthoekig brood dat gemaakt en afgetopt wordt met zout en olijfolie. Natuurlijk olijfolie, want daar zijn ze hier helemaal gek op. Na het ontbijt ben ik mijn spullen gaan uitpakken en heb ik mij verder in het appartement geïnstalleerd, want daar had ik gisteren na die lange reis echt de puf niet meer voor.
Om half 3 zijn Alberto, Laura, Lucrezia en ik op pad gegaan met een korte tour door Genua heen. Stap nummer 1 hiervoor was lopen naar de school waar ik zou vanaf maandag stage zal gaan lopen, het is natuurlijk best handig als je enigszins weet waar je heen moet. Het was vandaag 14 graden met volle zon, dus ik trok in plaats van mijn winterjas lekker mijn leren jas aan, met zo'n lente weer. Mijn gezelschap dacht hier net wat anders over. Zij trokken allemaal een dikke winterjas aan met sjaal en al en hadden het zelfs toen nog koud buiten. Overal waar ik keek waren de Italianen dik ingepakt en ik werd dan ook in mijn jas heel raar aangekeken door iedereen. Voor hen zijn deze temperaturen dus echt nog hartje winter, terwijl ik met mijn hoofd al in de lente zit. Het is vanaf het appartement een kleine 10 minuten lopen naar de school. Je moet wel een flinke trap met ongeveer 90 treden omhoog voor de school, maar vanaf hier is het uitzicht over de kust wel spectaculair. De school is vrij klein zelf en het gebouw is verre van modern te noemen, maar misschien dat de binnenkant er spectaculairder uitziet.
Na het bezoek aan de school en het ernaast gelegen zwembad en café zijn we verder gelopen naar de stad. Onderweg werd er nog door Laura geïnformeerd of ik het niet super koud had, maar eerlijk gezegd had ik net zo makkelijk met mijn jas open daar kunnen lopen met die heerlijke temperatuur. In het centrum aangekomen heb ik mijn ogen uitgekeken op het mooie historische goed. Prachtig is het hier zeker. De familie kenden in de stad zoveel mensen echter, dat we om de 10 minuten wel even moesten stoppen om met iemand te babbelen. De tour kwam langs de centrale winkelstraten, de beste restaurantjes (aldus Alberto), de kerken en kathedraal en ook het huis van onze favoriete ontdekkingsreiziger: Christoffel Columbus. Na deze tour zijn we teruggekeerd naar het appartment waar we hebben genoten van nog meer heerlijke Italiaanse lekkernijen, waaronder een soort gefrituurd deeg met poedersuiker wat ze hier blijkbaar eten met carnaval genaamd Chiacchiere.
Morgen begint mijn eerste dag op Deledda International school.
Wat fijn te lezen dat je zo goed bent aangekomen en opgevangen.
Het lijkt me inderdaad een prachtige historische omgeving.
Houd ons op de hoogte van je wel en wee.
Voor nu wens ik je heel veel succes en plezier toe!
Vriendelijke groet, Corien Vuurman
Veel plezier in die mooie stad! We horen binnenkort graag wat het mooiste in Genua is!
Kees-Jan